När bidragslinjen får ta över

Partierna tappar medlemmar. De intäkter som partier tidigare kunde räkna med tack vare medlemmarnas frivilliga arbete – arbetslinjen – har nu ersatts av ökade statliga och kommunala bidrag- bidragslinjen. Det är inte ett problem verkar partierna tycka. Det är ju samhället som har förändrats. Det konstaterar ett parti i den studie som redovisas på SvD brännpunkt idag.
Nehej, här duger minsann bidragslinjen för “samhället har ju förändrats”….
Självklart är det ett enormt problem att medlemmarna blir färre och färre. Att samhället förändrats innebär inte att människor har blivit mindre aktiva – tvärtom. Idag har man mycket mer insyn i vad som händer omkring en. Transparensen ökar (med undra tag för frågan om vem som finansierar partier privat). Så nån brist på engagemang och lust att delta finns inte. Det är partiarbetet som misslyckas att locka med folk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.