EU och den inre freden

När det vankas val i Sverige så blir genast EU ett fredsprojekt. Vi har inte haft krig i Europa på grund av EU (då tänker man – hoppas jag – på EUs medlemsländer). Men den inre freden – den för alla medborgare? Alla EU länder har inte ännu lagstiftat mot förbud mot all form av våld mot barn – barnaga är fortfarande tillåtet i ex vis Frankrike och Storbritannien. Lagstiftningar kan vara så perversa så de tillåter våld i uppfostran mot barn “så länge det inte skapar märken på barnet”. Eva Britt Svensson lyfter upp det våld som är förbjudet men inte alltid tillämpas – det mot kvinnor. Lagar finns som förbjuder våldtäkter men samhället har inte utvecklats så att lagarna tillämpas. Offret misstänkliggörs. Offret kanske hade sig själv att skylla?

När ska svenska politiker prata om EU som ett fredsprojekt som inbegriper alla dess medborgare?

4 thoughts on “EU och den inre freden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.