Och vips hamnade vi på peruansk nivå…

I Peru pågår en valkampanj. President ska väljas.
Hetaste frågan hitintills; ska alla kandidater drogtesta sig?
I Sverige väljer socialdemokraterna ny partiordförande och ny partisekreterare. Juholt och Jämtin. Och då kliver 4 partisekreterare in och driver politk på peruansk nivå. 4 frågor ställs till S. 4 frågor som har svar som ingår i en helhet som ryms i ekonomisk poltik, i arbetsmarknadspolitik. 4 frågor som rör helvetet men de fyra partisekreterarna plockar ut enskilda detaljer, så där peruanskt. Ett exempel -S i Stockholm presenterade ett förslag om mer tid för att leva och förenklade vardagsrutiner…. För Arkelsten & Co. blir detta “butler i tunnelbanan” när förslaget var något mycket mer utvecklat än sa.
Privatisering av offentliga arbeten görs till “välfärdsarbete” – inte en rad om att med det system som råder så betalar skattebetalarna för att övervinster plockas ut av ägarna istället för att detta investeras i verksamheten.

Och nyspråk- “välfärdsarbete” ….. (det är alltså privatiserade jobb som tidigare sköttes av offentliga sektorn…. på svenska).

Det här är politik när den är som värst. Förenkling. Ytlighet. Reklamaffisch.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.