Barnvakt genom internet?

Vart tog alla tonåriga grannbarn vägen? De som ville tjäna en slant genom att vara barnvakt?
SvD har granskat barnvaktsmarknaden på internet i RUTs fotspår. En dömd pedofil funnen, en som gång på gång erbjuder sina tjänster. Men anlitas han? Eller jagar han bara sin dröm?
Nyss skrev jag om nigeriabrev och de som luras. Men detta är något ännu märkligare – barnvakt via internet… vem anlitar barnvakt på det sättet precis som om det vore Tradera eller Blocket? Där finns i alla fall ett säkert betalningssystemet via paypal och dylikt, men hur tänker den som sätter sig net och knappar in “barnvakt” på Google?

Dagen efter kliver en centerpartist fram och vill att det ska vara obligatoriskt med registerutdrag för barnvakter. Jag undrar om det skulle omfatta grannens tonåring också? Men det finns ju inget som hindrar att en förälder som anlitar barnvakt kräver att denna visar upp ett registerutdrag. Utan lagstiftning. Och vägrar denne – så säg tack men nej tack.
Men framförallt så handlar det om referenser, referenser, referenser. Inte om ett registerutdrag som inte alltid visar hela sanningen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.