Populism lockar alltid nagra …

Till synes enkla losningar pa svara problem ar alltid lockande att ta till for en politiker som vill ha tillfalligt stod. Harda tag mot kriminalitet kan man hojta om och sa foreslar man andringar som man vet inte kommer att kunna ga igenom. Sverigedemokraternas motioner ar typiska sadana;
– att en grupp i befolkningen skulle straffas pa ett annat satt an andra bryter mot principen om lika infor lagen. Nar brott begas sa straffas man – fangelse, boter, skyddstillsyn. SD forsoker genom sina motioner fa folk att tro att invandrare ar mer kriminella an infodda svenskar, nar verkligheten visar att brottsling blir man utifran levandsforhallanden som inte har med ens ursprung att gora. Men att pumpa pa med forslag som knyter ihop invandrare = brott ar ett satt for SD att forsoka sprida myter och genom den myten varva sympatier.
SDs intag i etablissemanget i riksdagen gar dock trogare an for andra partier nar de ar nya i riksdagen. Ett mindre antal motioner har lamnats in an vad som var vantat. Ar det for centralstyrt i partiet eller har ledamoterna svart att fa ur sig texter med konkreta forslag?

Gillar for ovrigt detta twitter;
TheFifthColon :::::
@ @henkeunlimited bryr sig inte ett skit om SD egentligen. Det är bara ett medium för att kanalisera sin inkompetens på invandrare #svpol

2 thoughts on “Populism lockar alltid nagra …

  1. Brå publicerade en rapport där det tydligt framgick att invandrare var/är kraftig överrepresenterade i brottsstatistiken. Sociala förhållanden spelade liten roll men ju högre status desto större överrepresentation, alltså tvärflöjt vad du verkar tro.

    Förslagen är för mig alldeles självklara. En medborgare och en icke medborgare är inte lika inför lagen!

    • och Stockhoms universitet publicerade i forra veckan en rapport dar skolelever foljts under en hel del ar och dar visade det sig att kriminalitet inte hade med nationellt ursprung att gora.
      Uppdatera dig tack och koppla fran autopiloten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.