Och snapsvisan?

Hallands nation menar att “slavauktionsskamtet” i sjalva verket var en drift med slavhandlaren. Förmannen missade dock det hela for han var pa toaletten. Sa varfor kunde inte nagon fran Hallands Nation som inte var pa toaletten beratta vad det hela egentligen handlade om? Och lagga ut texten pa snapsvisan? Om nu det fanns ett samband mellan det hela.

Sanningen är att det inte ens fanns någon scen, ”auktionen” var en dålig parentes i en paus efter en snapsvisa som jag helt missade under en toapaus på två minuter. Det här måhända smaklösa skämtet från fyra individer har sedan framställts som någon form av officiell underhållning under kvällen.”

Av detta tyder det hela pa att det var nagon sorts organiserat program – for om alla i publiken hade kunnat framtrada for underhallning lite hur som haver sa hade det val blivit kaos.

Och de fyra studenterna? De kan val atminstone anonymt beskriva H U R de egentligen tankte.

5 thoughts on “Och snapsvisan?

 1. “Av detta tyder det hela pa att det var nagon sorts organiserat program – for om alla i publiken hade kunnat framtrada for underhallning lite hur som haver sa hade det val blivit kaos.”

  – Jo, precis! Det är precis ett sådant kaos som du beskriver det brukar bli någon timme in i sådant här evenemang.

  De enda hållpunkterna på agendan var, vad jag förstår, ett välkomsttal och ett diplom för terminens bästa jobbare.
  Utöver det så tas det fritt egna initiativ. Vilket ju i detta fallet har varit ett mindre begåvat sådant.

 2. “Av detta tyder det hela pa att det var nagon sorts organiserat program – for om alla i publiken hade kunnat framtrada for underhallning lite hur som haver sa hade det val blivit kaos.”
  Det tycks som att du aldrig varit på en sittning i Lund. En sittning är en stökig tillställning där det sjungs högljutt och sporadiska och spontana tal hålls för jämnan. Skämtet, hur osmaksamt det än må ha varit, är uteslutande kopplat till de individer som ställt sig upp och framfört det. Jag som medverkat vid ett flertal sittningar i Lund kan inte tänka mig att det har varit något annat än ett skämt/spex. Vid sittningar är det vanligt att komma utklädd till något provokativt. Att se någon komma utklädd till Hitler är inte ovanligt, men det betyder inte att individen stödjer nazism för den sakens skull. Snarare är det ett ironiserande av historien. Att driva med historiska kontexter är något som är möjligt att se i hur många sammanhang som helst inte minst som i film.

  Hallands Nation är en av de trevligaste i Lund. All den rapportering som jag har läst har skrikit av okunnighet om studentlivet och dess leverne. Jag tycker det är hemskt att ett skämt ska leda till polisanmälan. Hur många professionella stå-uppare driver inte med rasismen och dess uttrycks former? Varför uteblir reaktionerna då?

  Det är tråkigt hur den här historien har förlorat all proportionalitet. Det är synd om den som tog illa vid sig av spexet (som var på platsen), såväl som om de som gjorde ett, måhända naivt och icke väl avvägt, spex.

 3. Nu hoppar jag över det sk “skämtet” på Hallands nation och fortsätter med vad som hänt efter polisanmälan gjorts. Anmälaren blir mobbad på sin arbetsplats av någon (mig veterligt) okänd arbetskamrat, som satt upp affischer där anmälaren framställs som en förrymd slav.

  Om nu inte studenterna på nationsfesten har så mycket social fingertoppskänsla att de fattar någonting utanför sin egna lilla krets av studentikos “humor” med “lustiga” stavningar, så fattar åtminstone den här arbetskmaraten mycket väl vad han/hon sysslar med. Kvalificerad mobbing.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.