Kastade ägg gav inget lyft

Offerleken som Sverigedemokraterna gav sig in för 2 helger sedan gav inget lyft. Tredje mätningen i rad hos TV4/Novus där SD tappar mark. Så vad ska de nu hitta på för att öka i popularitet? Inre stridigheter i partiet där gräsrötterna protesterar mot tillstyrd toppstyre och ledarnas höga löner. Ett riksdagsarbete där man gick in för att vara oppositionell vågmästare som ställer krav – och så blev man ett parti som i 9 fall av 10 röstar med regeringen. Enskilda medlemmar som tror att “säga sanning”= skriva rasistiska inlägg.
Så hur ska de reda ut detta?
Jag tror inte de kan. “Tjusningen” för partiet bestod i att de var opposition utanför etablissemanget. Nu är de en del av etablissemanget, förtjusta i riksdagsarvoden, näpsandes gräsrötter, likriktandes bloggandet.

Vår Jimmy är så fin i kostym” har blivit “kostymen ser lite väl dyr ut“.

8 thoughts on “Kastade ägg gav inget lyft

 1. “Så vad ska de nu hitta på för att öka i popularitet?”

  Fortsätta och vidareutveckla sin politik, vore nog en bra idé. Partiet har minskat några tiondelar från en alla tiders toppnotering på 6,7% i januari, men ligger likväl på jämförelsevis skyhöga nivåer kring 6%. För ett år sedan vid den här tiden låg snittet på 4%.
  Källa: http://www.status.st

  “Inre stridigheter i partiet där gräsrötterna protesterar mot tillstyrd och ledarnas höga löner.”

  T.ex. har Expo alltid tjatat om att det strids internt i SD, så vad skulle skillnaden vara nu? Varje intern protest är inte grundlös. SD är lika litet ett perfekt parti utan brister som något annat parti. Men kritik som saknar grund är ofarlig. T.ex. ligger SD-riksdagsledamöters löner på nivå (eller under) med andra riksdagsledamöters.

  “så blev man ett parti som i 9 fall av 10 röstar med regeringen”

  Men det gör ju de rödgröna också:
  http://sverigedemokraterna.se/riksdagen/2011/01/05/rodgrona-rostade-med-alliansen-9-av-10-ganger/

  SD har f.ö. strategin att föra den politik de gick till val på i riksdagen, och 9/10-andelen är ett direkt resultat av det. Det finns vissa röster för att SD istället borde sätta hårt mot hårt och föra en ultimativ sabotagepolitik, d.v.s. rösta emot regeringen på rent jävelskap såvida de inte böjer sig för vissa krav från SD. Skulle det förverkligas, så skulle regeringen falla och ett nyval troligen bli fallet. Det vore ett högt spel för SD’s del och förmodligen kommer partiet inte välja det spåret, åtminstone inte under den här mandatperioden.

  • Alla ledamöter i riksdagen har samma lön från riksdagen, sedan har en del som Jimmy också lön från sitt parti – vilket en del protesterar mot (i partiet).
   Sd går neråt efter det att partiet klev in i riksdagen. Det är vad jag pekar på- into å hur det var jämfört med för ett år sedan

   • Ja så är det ju, och det är så det fungerar i andra partier också.

    Riksdagsvalresultatet för SD var 5,7%, men opinionsmätningar kan bara jämföras med opinionsmätningar. SD’s genomsnitt i opinionsmätningarna i september 2010 var 5,1%. I april 2011 var genomsnittet 6,2%. SD går alltså uppåt sedan partiet klev in i riksdagen.

   • men kolla tendensen hos de institut som mater mer proffisigt. du tar ju med de dar internetmatarna – dom borde du redovisa i en sarskild grupp.
    skojare dar:-)

 2. Ok, då pillar vi bort United Minds, Yougov och Sentio, vilka mäter helt eller delvis webbaserat, och månatligen.
  SIFO, Demoskop, Skop, Novus och Synovate återstår.
  SD-snitt för dessa visar för:
  sept 2010: 4,8%
  april 2011: 5,7%

  Vidhåller du att SD minskar? 🙂

  • ja. sen de klev in i riksdagen.
   du tar september som ar valmanaden… jag tar december eftersom riksmotet oppnade 5 oktober ( du minns val Jimmy i Storkyrkan) och det ar forst da som SD borjade visa vad de gar for i riksdagen. det ar ju effekterna av att vara en del av etablissemanget jag skriver om.. inte matningar som om de vore fristaende handelser.

   • Jimmie i storkyrkan minns jag. Jag begriper fortfarande inte varför bara 16 av de 20 SD-riksdagsmännen gick ut när den socialistiske biskopen började berömma stenkastning mot politiskt oliktänkande. En spottloska i ansiktet är vad hon hade förtjänat.

    Men ok, jag ska inte missunna dig din uppfattning att SD backar i opinionen. Vi säger att SD backar, blir det bra så? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.