Putsning av Sverigedemokraternas fasad

Forskare visar att stodet for Sverigedemokraterna okar om andra partier forsoker plocka at sig av de fragor som SD driver. Detta verkar vara stick i stav mot resten av Europa.
Jag tror detta gar att forklara med att Sverige i motsats till flera andra europeiska lander inte har haft etablerade rasistpartier. I andra lander har det under aratal funnits ett nagot storre rasistalternativ att rosta pa. Sverige hade nagra pajasar i Ny Demokrati ett kort tag, men det var ett allmant missnojes- och nojesparti. SDs rotter i BSS och tidiga ar med nara band till nynazister har gjort att folk kan sympatisera med dem men aktar sig for dem pa grund av partiets ursprung. Nar sedan andra partier – framst Folkpartiet – tassar runt och plockar at sig bitar av SDs flyktingpolitik, sa blir fasaden for SD putsad – mindre farlig och vips ar folk dar och skams inte lika mycket for att rosta pa dem.
Sa ska man lyda forskningen – sa borde de andra partierna ignorera SDs politik an mer – och sluta inbilla sig att de kan plocka at sig lite roster genom detta. Se bara pa Folkpartiet… de gar ju inte precis framat…

Och genom att ignorera SD … no problems – de har fullt upp med att halla reda pa sina medlemmar… Petsall.. och nu detta. Och sa omger sig Jimmy med sa manga ja-sagare – visar sig tydligt i den chatt som DN arrangerade for nagon dag sedan, dar Jimmy sjalv valde vilka fragor han vill svara pa… – att avstandet till verkligheten kommer att bli laaangt valdigt snabbt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.