Detta borde även sexköpsskyddarna stödja

Lena Olsson – vänsterpartiet – föreslår att sexköp utomlands också ska vara straffbart. De som vill att sexköpslagen ska elimineras har i sitt försvar skrivit – senast Paulina Neuding i SvD – att sexslaveri, trafficking är brott som skyddar de som tvingas in i prostitution och att sexköpslagen inte behövs för sexhandel mellan två samtyckande vuxna inte bör vara ett brott.
Svensk lagstiftning är stark nog att skydda de som tvingas in i handeln – och därför behövs inte denna skyddslag. Säger de.
Men i länder där skyddet mot trafficking, slaveri inte är lika starkt – där borde det väl logiskt sett vara av nytta med att svenskar på resa straffas vid sexköp? Eller hur?

Och några dagar senare. Socialdemokraterna hakar . Hyvens

25 thoughts on “Detta borde även sexköpsskyddarna stödja

 1. Du vet väl att sexköpslagen över huvud taget inte reglerar människohandel för sexuella ändamål utan vanlig sexhandel? Och om nu svenskar inte ska få göra något som är lagligt i andra länder ska andra länder få applicera samma tanke(vurpa)i Sverige? I praktiken blir det olika lagar för olika medborgare, vilket blir helt absurt.

 2. det du skriver verkar helt logiskt, att inte bestraffa sexhandel mellan två samtyckande vuxna. men att bestraffa de som köper sex av de som tvingats in i prostitution.
  jag tycker också (för att det ska bli helt rättvist) att ansvariga myndighetspersoner ska bestraffas för att dom inte har hjälpt de som tvingats till prostitution att få annan försörjning

 3. sjävklart är tanken om en happy hooker en myt, det är tvärtom ett riktigt skitjobb, men om man ska tvingas att välja mellan pest och kolera så är det kanske trots allt bättre att sälja sex några timmar om dagen ett par dar i veckan, än att tvingas slava 8-10timmar om dagen 7 dagar i veckan för en tiondel av lönen, och dessutom kanske i alla fall bli utsatt för sextrakasserier.

  • Tror du några timmar om dagen räcker för att betala av lånet för pass, resa, hyra? Du kanske skuld kolla in vad prostitutionsgrupper (socialarbetare i gbg, Sthlm) har att berätta om vad de prostituerade de pratar med (istället för att fantisera om (sorry..) berättar för dem?

 4. en lätt överdrift kanske, men tror du på allvar att ett “vanligt” jobb skulle räcka till att betala av lånet för pass, resa, hyra eventuella skulder m.m?
  Och vad är det för “prostitutionsgrupper” du skriver om, det enda som förekommer är poliser (för odugliga och inkompetenta för att kunna sköta riktigt polisarbete) som åker runt och trakasserar de prostituerade, någon hjälp ger dom inte i alla fall.

  • Kolla in socialtjänsten i Gbg o Sthlm. Där hittar du de grupper som arbetar med att motivera prostituerade att lämna gatan.
   De som kräver pengar för pass, hyra etc är hallickar, typer som vet hur balansera för att inte falla inom traffickingbrottets ramar. Det finns inget skäl att betala en hallick om denne fälls för brott – inte trafficking utan för att främja sexhandel.

   • så fastighetsbolaget jag hyr lägenhet av är hallikar?
    och vadå socialtjänsten motiverar en att lämna gatan, dom vill bara rota i ens privatliv sen kommer dom med någon dum ursäkt för att slippa hjälpa.

   • Är du prostituerad? För det var hyror som prostituerade betalar till hallickar som var frågan. Och vadan denna “kunskap” om socialtjänsten? Är alla socialarbetare likadana menar du?

   • första frågan:Är du prostituerad? Svar: ingen kommentar.
    andra frågan:vadan denna “kunskap” om socialtjänsten? Svar: vadan din s.k.”kunskap” om socialtjänsten?
    tredje frågan: Är alla socialarbetare likadana menar du?
    Svar: ingen kommentar

 5. kanske bäst att jag klargör att jag inte heller tycker att det är ok med sexköp. ingen skulle bli lyckligare än jag om det försvann helt och hållet, vad jag försöker säga är att politiker och myndigheter (som vanligt) gjort sakerna i fel ordning, FÖRST skulle de ha sett till att de prostituerade erbjöds vanliga arbeten (och ev skuldsanering) SEDAN när all var klart, införa förbud

  • Varför turordningen? Varför inte allt samtidigt? Inkl gå på torskarna – utan dem: ingen prostitution. Din förkaringamodell verkar bygga på att prostitution förekommer för att folk är fattiga och behöver pengar, så enkelt är det inte, det finns också en marknad som lockar in folk i prostitution för att mellan händer ska tjäna pengar. Stora pengar.

   • Varför turordning? jo för att myndigheterna har trots allt inte har obegränsat med pengar och resurser, så därför ska dom sätta in hjälpen där den behövs i första hand,
    Hade myndigeterna ett vettigt alternativ att erbjuda skulle det inte finnas några att locka in i prostitution. och tillslut: ja har man blivit utförsäkrad eller ens a-kasseperiod tagit slut, så är man faktiskt fattig, hur underligt det än kan låta.

   • om du har jobbat inom socialtjänsten i ca 10 år så kanske du kan berätta lite mer i detalj vad ni har för hjälp att erbjuda?
    t.ex. vilka jobb har ni att erbjuda? Och vad ligger lönen på? finns det möjlighet att få hjälp med skuldsanering? går det att hålla det hela privat (slippa blanda in barn och föräldrar)? om ni bara kan erbjuda socialbidrag, hur ska vi göra för att hjälpa familjen som är kvar i hemlandet?

 6. Mycket bra förslag från V. Nu väntar jag med spänning på att svenska regler för hastighetsbegränsningar genomdrivs för svenskar som befinner sig utomlands också. Nollvisionen är viktig och det är farten som dödar! Gud nåde den svensk som kör över 120 km/h på autobahn!!!!

 7. Pingback: Vänstern vadar vidare i moralistträsket « No size fits all

  • Lagstiftning handlar om att vilja förändra något, rätta till problem – självklart kan man resonera i evigheter om À så B så C- men handlar det egentöigen om det? För mig handlar lagstiftning om att rätta till problem. För mig är det inte ett problem att torskar inte får köpa tillgång till andras . De får väl lära sig att vara förföriska om devill ha sex?

   • det är inget problem för mig heller att torskarna inte får köpa sex, problemet är fortfarande att myndigeterna inte vill hjälpa

 8. “Kolla här. Där finns också länkar till grupper i andra städer”
  ok, det fanns en e-post adress och man kunde tydligen vara anonym.
  tack så mycket,
  ska se om det går att få något vettigt ur dom.
  försöker återkomma till dig när vi fått svar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.