Under tiden i Peru

Idag ska borgmästarinnan i Lima – Susana Villaran – offentliggöra den första revisionen av förre borgmästaren Luis Castanedas finanser. Castanedas parti rasar. Han ligger 3a i opinionsmätningarna men har en chans att vinna i andra omgången om han kommer bland de två främsta. Det finns ett antal affärer att fundera omkring – att låta IOM sköta bygget av vägar, broar etc för 400 miljoner dollar under hans mandattid, att sköta kommunens affärer genom märkliga bolag – japp, en revision sitter inte fel. Men tidpunkten – alldeles före presidentvalet retar upp hans parti som nu domderar å det väldigaste, precis som om de vet att det finns nåt skumt som kan avslöjas.
En titt ut i världen vore nyttigt – alla som sköter andras pengar får räkna med revision.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.