Hur ska Sverigedemokraterna klara av…

…att vara en del etablissemanget med alla dess regelverk? Deras framgång har grundats på att vara utanför makten – att misstänkliggöra makten- att inte vara en av dom. Nu är de en av dom- även om tappra försök som att tåga ut ur kyrkan när de kritiseras, och nu senast ett twittrande under EU nämnden, citerandes vad andra säger under ett sekretessbelagt möte – görs för att visa att de fortfarande inte är en del av makten.
Fast de är det. De är en del av etablissemanget, vare sig de vill eller inte.
Så vad blir SDs nästa steg – jo, givetvis att utnyttja detta. “De har hemligheter bakom stängda dörrar. SD behövs för att avslöja makten” och liknande påståenden. För i sakfrågor har de inget att hämta, så maktens påstådda hemligheter blir deras nästa hojtande.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.