När humanism blir målkonflikt

Regeringspartierna och miljöpartiet har bestämt sig för att väcka liv i humanismen. För en stund i alla fall. Gömda asylsökande ska kunna få akutvård och deras barn ska inte behöva gå miste om skolgång bara för att deras föräldrar bestämmer sig för att inte lämna landet.
Tomas Gur skriver i SvD att detta är en “målkonflikt”
Målkonflikt. Att asyllagstiftning ska fungera. Detta är fortfarande målet. Men att ge barn rätt till skogång och barn och vuxna rätt till akutsjukvård är humanism. Humanism är inte ett problem. Inte på något sätt.

One thought on “När humanism blir målkonflikt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.