Miami – lördag

Det är ett överskott av vänlighet. Dina bästa vänner. Expediterna på Dadeland Mall. 
-“Hi sir, i hope you’ve had a good day so far” och jag har knappt hunnit sätta min fot i butiken. När jag gör det blir jag anfallen av Imelda Marcos ande. Den där livremmen, nja, den är ju så varumärklig. Det går inte. Men skorna. De står där och blänker och ler insmickrande. Skojävlar. Men det är ju gummisula. Sån där “jag klarar limablasket-sula”. 
Vänlighetsattackerna fortsätter. 
-“You are my second swede today” säger nästa. Hon har  också avverkat en schweizare.
Lunch. En god utbankad kalvkotlett. Ett glas champagne. Lyfter den mot Lima. Gaby och Jose gifter sig. Just nu.
Kalvkotletten kräver lugn och ro.  Jag ber om en konjak till espresson.
-“What is that?” frågar servitören.
Han kallar fram sin kollega som kan bättre. Jag frågar om vilka konjaks de serverar.
-“Well we have sambucca, we have amaretto…”
Avbryter det plågsamma konjaksförsöket. Han går till baren och kommer tillbaka tillskrynklad i ansiktet.. “we have hennessy, we have VSOP and we…..eeehhhhhh“. Minnet tar slut. Avbryter det plågsamma konjaksförsöket. VSOP.
Men vänligheten försvinner inte en stund.
Det är den vänliga dagen. Lite Brasilien över Dadeland Mall idag. Verkligen. För i denna stund dyker en pudrad crème brule upp. Som någon sorts bonus. För en exotisk kund, eller något sånt .eller så är det bara vänliga dagen.
Villagio heter restaurangen. 
Vid bordet bredvid beställer en dam i leopardmönstrat en ceasar chicken sallad utan kyckling. Det är väl ungefär som en smörgås utan bröd.
Vid bordet på andra sidan pågår en Oprah Winfrey show.
-“You know, i was very vulnerable, i did not see the kids and their needs..”. Daten gäspar och vill berätta sin egen historia i stället. Hans mamma ingår i den. Hon försöker avbryta och återvända till sin historia. Hennes f d man var inte bra. Det kommer inte den blivande heller att bli.
-“You know my mom was looking for food, it was not a good time“. Hon biter i sin bruchetta. Han fortsätter: “and then i just wanted to party, and I did not care about money“. Det bådar inte gott. Det är ju först dejten. 
“I dont want to get involved in crime again..” fortsätter han. Hon försöker få in sina barn i diskussionen. Det går inte så bra. 
-“My lawyers are helping me” säger han” ….and i have a really nice car and a parking lot and I will not ask people for help”.Hon sväljer. 
Hans mamma kommer upp igen i hans monolog. Det är hat. Han fick lämna allt för hennes svek- utom bilen och parkeringsplatsen. 
Nu får de mat. De borde tystna. Men inte. De bevakar varandras tuggande. När den ene tuggar pratar den andre. Bägge tuggar fort. De har en berättelse. Att berätta. Men inga öron som lyssnar. (utom mina). 
När han har ätit upp halva portionen så säger han att hans pasta inte är den han hade beställt. Han hade inte beställt pasta. Ändå äter han från första stund. Han är tredje barnet till en mamma som sviker. Hon har tystnat. Hon har fått mat. En soppa.

 Jag vill veta vilken dejtingsajter som  ger dessa matchningar. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.