Äntligen en sansad röst

Alexandra Pascalidou sansar debatten. Först anklagades från grekiskt håll svenskor för att vara ute för försökringsbedrägerier. Pascalidou lugnar ner det hela. Det var en lite lokaltidning i Chania som skrev detta. Sedan en grekisk diplomat som bullrade på. En idiot, säger Pascalidou (mer eller mindre).
Men precis som det fåtal greker som fördomsfullt beskrivit Sverige och svenskorna – precis på samma fördomsfulla sätt har hela grekiska rättsväsendet och tidningskåren och folket dragits över en kam. Så Sverige blev inte så mycket bättre än Grekland – tills Pascalidou dök upp.

Men det lat sig droja lange innan nagra andra svenskgreker kraver handling! En ursakt fran ambassadoren! Detta trots att handelsattachen blivit kickad, detta trots att grekisk media visade sig vara en lokaltidning, detta trots att Greklands justitieminister kravt att HD i landet utreder det hela, detta trots att de grekiska uttalanden som har gjorts kommer fran nagra enstaka karlar. Varfor ska den grekiske ambassadoren be om ursakt nar han redan raskt kickat en drummel pa ambassaden?

En valdigt intressant uppgift ar den som Eva Diesen kommer med. Antalet anmalda valdtakter ar sa mycket lagre i Grekland jamfort med i Sverige. Det far mig att fundera over den valdtaktsstatistik som Sverigedemokraterna inte forstar. Deras tolkning har varit att antalet valdtakter som anmals i Sverige ar hogt p g a invandring – och sa ett land med stor invandring som Grekland har har sa manga farre anmalda valdtakter. Diesens forklaring ar att det ar mer tabu att anmala i Grekland och bara rena overfallsvaldtakter anmals. Det var ocksa inte brottsligt med valdtakt inom aktenskapet bara till for nagra ar sedan i Grekland.

One thought on “Äntligen en sansad röst

  1. Problemet med Grekland är att det inte rör sig om enskilda incidenter utan om ständigt återkommande ‘incidenter’. Det grekiska samhället är korrupt.

    Visst, handelsattachén har kallats hem (vore underligt om så inte skedde) och HD ska titta på rättsfallet. Men det är endast efter att dessa saker uppmärksammats i utländsk media.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.