Invärtes plågor

Ny opinionsmätning – men med klar tendens. Sverigedemokraterna fortsätter att tappa – lite i taget men en bit under valresultatet. Försöket med att varna för gömda asylsökande fungerade inte. Det gav inget lyft. Annars har det varit märkbart tyst från sd vad gäller politik. Istället handlar nyheter om sd alltmer om medlemmar som krånglar genom att föra ut partiets politik på ett sånt sätt så det skadar den fasadputsning partiet genomgår. Men även protester från gräsrötterna för ledningens arvoden får sd att ägna tid och kraft till inre arbete.
Men de kan ju inte nöja sig med detta…. En sakta dalning (det gör inget parti) … Så vad härnäst? Back to basics kanske? Det sd vunnit mest sympatier på är offerrollen – så ut på gator och hoppas på ägg och kastade ägg ger sympatier. Det är vad min spåkula säger.

Under tiden kan man skratta at SD;

18 thoughts on “Invärtes plågor

 1. Telefonintervjubaserade mätningar har varit dåliga på att förutspå valresultat, och bl.a. systematiskt underskattat Sverigedemokraterna. Du kan förvissa dig genom att räkna lite på siffror/statistik som finns här: http://status.st
  Där ser du också att SD inte drabbats av någon nedåtgående trend, men däremot en del hack på framgångskurvan.

  • sen december
   Sifo 7,2 > 6,9>6,4>6,2 = ner
   Synnovate 4,6>6,3>4,6>5,7 =upp
   Sentio 7,1>6,8>6,6> 6,4 = ner
   Novus= 6,5>6,9>6,5>6,1 = ner
   Demoskop=5,6>5,7>5,1>5,7>4,9 = ner
   United minds= 6,9> 7,0>8,5>7,0>6,4 = ner
   yougov – 2 matningar bara…

   sa?

   • Visst, men december 2010 är ju all-time-high för SD, som SD just nu ligger 6 tiondels procent under, sett till snittet av institutens senaste mätningar. Du måste prestera rätt mycket önsketänk för att se en nedåtgående trend.

  • vilket ar ju vad jag skriver om i mitt inlagg. SD tappar de senaste manaderna och behover byta taktik. och jag tror SD tar till “offerrollen” for att vacka sympatier

   • Det är nog betydligt enklare än så. Nåja, det här egentligen ganska meningslöst. Diskussioner av typen “SD går bakåt, haha!” har jag fört sen nån gång 1995. Vi får helt enkelt se i nästa val.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.