Superspridarna

I Belgien varnas för superspridarna. De som har en massa virus i sina svalg. Men hur känner man igen dem? Tjockhalsade? Med mycket yta för virusboende?

Och så ska man inte åka till Antwerpen.

Super spreaders don’t necessarily feel more ill. “They do produce an enormous amount of virus particles that they can easily pass on to others.”

“When that person coughs, maybe even speaks loudly, then they can transfer it.”

Van Ranst also warned to stay away from Antwerp, where infections are rising fast. “Antwerp is a vibrant and fantastic city, and well worth a visit. But not now. Antwerp is currently fighting a major Covid-19 outbreak. Please plan your visit to Antwerp when the outbreak is under control again,” he tweeted on Saturday.

”Speaks loud” – jag ska i fortsättningen umgås enbart med lågmälda personer. Eller inga alls.

Att lyssna på P1 sommar är riskfritt. Camilla Lif idag. Så bra. Jag har alltid gillat hennes röst i Tankar för Dagen. En smeksam röst. En eftertänksam röst. Hon pratar inte högljutt så hon är nog ingen superspridare.

Men hon lägger ut små trådar. Små början på nystan men hon nystar inte upp så det är bara att nysta upp själv.

Om Pitcairn. Ön med 46 invånare som är så svårtillgänglig så öborna kan ägna sig åt vidrigheter som sexuella övergrepp på barn. Ihop med Tristan da Cunha är ön den mest svårtillgängliga.

Om bron i Skottland som får hundar att ta sina egna liv. Eller blir de bara så k-ta på lukten av mink-urin så de störtar mot avgrunden i jakten på doften? När jag googlat klart så är det bara att krama assistenten och lova att inte gå över broar där avgrunden luktar mink-urin.

Det räcker ju med lukten av grannens hund i hissen innan han far runt i hissen som en robotdammsugare som sugit upp amfetamin, sniffandes på alla väggar.

Om Prince. Det behövde jag inte googla om. Den storyn hade jag redan hört. Och tror på.

*******

Och se där. Antwerpen stängd 2330-0600. Utegångsförbud – såvida det inte handlar om att ta sig till eller från jobbet. Barerna stänger 2300. I Bryssel är det 0100 – så faran är att Antwerpianerna kommer till Bryssel för att festa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.