Sverigedemokratiskt självmål

Regeringen tillsätter en utredning som ska ge förslag till hur man ska motverka rasism. Sverigedemokraterna upprörs – det blir ju en kampanj mot dem!
Ja – en kampanj mot rasism – och Sverigedemokraterna tar åt sig. Nån sorts sjukdomsinsikt finns alltså hos patienten, även om Jimmie Åkesson menar att det hela inte handlar om rasism utan motsättningar mellan grupper. Allt orsakat av felaktig politik. (oå svenska – om det inte fanns invandrare så fanns ingen att hata)
Men Jimmies svartvita bildhantering fortsätter. “Motsättning mellan grupper”. Vi och dom. Dom tar från oss. Och karln påstår att partiet inte är rasistiskt.

10 thoughts on “Sverigedemokratiskt självmål

 1. Den här utredningen är ungefär som att tillsätta en statlig utredning om svenskt näringsliv under ledning av Göran Greider och med rättvisepartiet socialisterna som ”experter”. Att du inte delar Sd:s världsbild är ju helt i sin ordning. Vad som dock absolut inte är i sin ordning är att du anser att statens resurser skall användas för politisk opinionsbildning mot deras världsbild …

   • Rasism existerar definitivt, i form av Svenskarnas Parti och Nationaldemokraterna, samt deras väljare, totalt ca 2000 personer. SD är däremot kulturnationalister, vilket inte har något med ras eller etnicitet att göra.

    Sedan tycker jag att du gör en märklig tolkning av Roger Svenssons inlägg. Han kritiserar utredningens mål och valet av utredare, jag kan inte se att han skulle påstå att rasism inte existerar.

    Vad gäller din ursprungspostning tycker jag att du drar märkliga slutsatser. SvD rapporterar att regeringen skall utreda främlingsfientlighet och rasism, och Erik Ullenhag pekar direkt ut SD som orsaken till att man tillsätter denna utredning. Då tycker jag inte att det är konstigt alls att SD känner sig påhoppade och vill försvara sig mot denna anklagelse. Du verkar uppenbarligen tolka detta försvar som ett erkännande att partiet är rasistiskt.

   • Ungefär som att säga att folkpartiet inte är liberalt… Ett parti som har sitt ursprung i Bevara Sverige Svenskt skulle alltså inte vara rasistiskt?
    Man kan kalla en groda för väldigt många saker men den förblir alltid ända en groda
    Den dag Sverigedemokraterna kommer med förslag som på något sätt handlar om att även se invandrare som individer med rättigheter kan jag börja fundera över om partiet kanske har lämnat rasismen.

   • Det existerar naturligtvis många åsikter och övertygelser jag personligen inte delar och tycker illa om: t.ex. islamism, kommunism, nazism osv. I ett demokratiskt rättssamhälle är det dock inte statens uppgift att ägna sig åt politisk propaganda för att motverka övertygelser och åsikter som de styrande politikerna ogillar, det är något som enbart hör hemma i totalitära samhällen.

 2. I SvD-artikeln jag länkar till står det:
  “Sverigedemokraternas stora framgångar i det senaste valet är, enligt vad SvD erfar, en direkt orsak till att regeringen nu vill skärpa kampen mot främlingsfientlighet. ”Det här är riktat mot SD”, bekräftar en regeringskälla för SvD.

  – Det här är inte en utredning om eller mot Sverigedemokraterna. Men det är klart att deras inträde i riksdagen gör att behovet att stå upp mot främlingsfientlighet och intolerans ökar, säger Erik Ullenhag.

  En av ”huvudutmaningarna” framöver är, enligt integrationsministern, att se till att Sverige, med Sverigedemokraterna i parlamentet, inte går samma väg som flera andra europeiska länder.

  – I några länder har man inte tagit debatten för öppenhet, och faktiskt fått ett hårdare samhälle. Jag tycker till exempel att den danska debatten har hamnat fel. Genom att tillsätta en sådan här utredning får vi ett samtal om tolerans och mot främlingsfientlighet. Det är i sig en viktig del av arbetet, säger Erik Ullenhag.”

  Man må tycka vad man vill om det, men att hela projektet är riktat mot ett riksdagsparti är ganska svårt att bortse från.

  Man får hoppas att utredningen ej har en förutfattad mening om hudfärgen de som är främlingsfientliga och de som är offer.

  Länk till artikel från Länstidningen i Södertälje om hur muslimer förföljs av kristna assyrier (den största invandrargruppen i Södertälje):
  http://lt.se/nyheter/1.48958-muslimer-flyr-sodertalje-efter-hot

  Artiklar från Skånskan om hur judar flyr från Malmö. I de flesta fallen är de som trakasserar muslimska män:
  http://www.skanskan.se/article/20100125/MALMO/701259997/1057/*/judehatet-far-dem–att-lamna-malmo

  http://www.skanskan.se/article/20101217/MALMO/101219435/1057

  Det är ett tankefel att anse att alla muslimer är terrorister och extremister. På samma vis är det ett tankefel att anse att endast svenskar kan vara främlingfientliga och rasister.
  Att SD numera är ett värdekonservativt parti utan inslag av rasism eller främlingsfientlighet är ganska lätt att konstatera. Eller det kanske beror på hur man tolkar deras partiprogram. Jag ser SD:s partiprogram lika lite rasistiskt som jag ser koranen som en extremistskrift.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.