Belägrad i Bryssel

Målet var en ny B-stad. Det var ett tag sedan. Barcelona. Berlin. Bangkok. Var avverkade. Nu var siktet inställt på Bonn. 2 timmar 34 minuter bort. Planen fanns där. Fram till 21 augusti. Då slog tyskarna till. Covid19 test och riskera 2 veckors självisolering om du kommer från Bryssel. (Bryssel är region no 8 på den europeiska listan över mest smittökande regioner. )

Så jag stannar. Hemma. Belägrad. Resfritt. Ett bra tag till. Nöjd. Trots avsaknaden av en ny B-stad. Men jag bor i en B-Stad. Bra så.

Jag har kommit en bra bit in bland recepten i ”Det goda enkla” – Bergenströmmarnas mästerverk,.

Men jag har fastnat i fiskrecepten. Den inlindade fisken med tomater smör vin fänkål. In i smörpapper. Ugn 30 minuter. Upprepar och upprepar receptet.

Stänger av videokameran under arbetsmötet. De där latinamerikanerna ska inte behöva se smörsåsen drypa nerför min haka.

Matlagar mycket. Ikväll blir det mole igen. Hittade 2 burkar i en latino-shop.

Tänker efter. Häpnar över tanken att jag har ätit på restaurang Senaste månaden tror jag att jag bara har ätit ute 7 gånger. Bäst var detta.

Värmen finns i maträtterna. Himlen har lugnat ner sig. Når inte 20C längre. Bra så efter alla 35C dagar när det blev 32C inomhus och luften stod still. Det hela vände dagen efter himmelbranden.

Det är svalt nu. Det regnar. Det är Bryssel som Bryssel brukar vara.

Taket har varit en fläkt under hettan. Efter kl 2000 när solen lagt sig bakom väggen. Jordgubbarna mognar men härmar smultron. De törs inte växa. Tomaterna börjar bulla upp sig. Vindruvorna dog men börjar vakna. Vinbärsbusken gick i strejk. Men det fläktar där uppe. Högt upp ovanför det krossade glaset och spyfläckarna. Gatan blir Vilda Västern så fort solen går ner. Men där uppe är det ett himmelrike.

Resan inåt. Inte bortåt. Jag har ingen flygbiljett bokad. Så har jag inte haft det de senaste 15 åren. Men det är gott så.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.