Det prunkar

17884053_10155003082587530_949279623764996465_nDet små regnen blev väldigt små. Det är vattnet som ska ramla ner från himlen i oktober -november som kallas för de små regnen. Sedan ska det regna stort i april och maj. Det har det inte heller gjort.

I stället har det rått torka. Stor torka. Vattenransonering då vattenreservoarerna  för Nairobi har bara haft 25% av det normala vattenståndet. Och så stängdes vattnet av helt förra helgen  för hela 4 miljonersstaden Nairobi för man skulle byta ut ledningarna som var i så dåligt skick att 10% av vattnet försvann under transporten.

Men sen kom regnen. Inte dagligen kl 15.00 som när jag bodde här för 10 år sedan – utan då och då. Efter 19.00 på kvällen – störtskurigt.  Och vid det första regnet för säsongen kommer dom – de flygande termiterna med sköra vita vingar. De söker sig till det torra – har du en lampa tänd och fönstret öppet så har du miljoner flygfän inomhus. De kastar sig mot lamporna – och dör. Golvet är fyllt av vita sköra vingar. En vit soffa blir svart. Så vis av första regnet det första året jag bodde här – så vet jag nu hur jag ska undvika sköra vita vingar över alla golv.

Men det regnar. Det bruna har blivit grönt.

Det prunkar.

Uppdatering någon timme senare.

Och så kom storregnet.

och de sköra vita vingarna.

IMG_2360

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.