Bäst i klassen, men….

iphone 401
Attans. Även om jag rusar på så missar jag de första 20 minutrarna av partiledarutfrågningen med Annie Lööf. Jag som hade tänkt räkna hur måmga gånger hon skulle hinna säga “små företagare” på en timme.
Men jag hinner med de sista 40 minutrarna.
Hon svarar på frågor. Hon är bäst i klassen på att svara på frågor. Men hon resonerar inte. Hon svarar. Och då blir det fel ibland. I Expressens partiledardebatt så skulle hon inte tillåta mer kolgruvor ägda av Vattenfall i Tyskland. Dagen efter låter det annorlunda. Skillnaden är att i Expressens debatt skulle man vifta med lappar – och i en skolklass kollar man ju lite hur de andra viftar. Inte sticka ut i Alliansen inte… Dagen efter ska hon ensam svara – då är det ju så att regeringen ger ägardirektiv men det är ju “Vattenfalls styrelse som bestämmer”. Vad ska man då med ägardirektiv till om styrelsen gör som de vill?
Men hon kan tänka sig att sälja den europeiska delen av Vattenfall. Men vem vill köpa för en rimlig summa när Nuon ingår i den europeiska delen?
Men visst har Annie Lööf utvecklats. Det är färre floskler. Hon låter inte som en powerpointpresentation längre. Men hon svarar på frågor. Duktiga svar på frågor. Men hon skulle vinna på att resonera – vinna på att ta ansvar även för det som gått snett. Nu skyller hon ifrån sig. “Det är Vattenfalls styrelse som bestämmer“. Så med lite mer mognad så slutar hon tänka “jag ska svara rätt på alla frågor!” och börja resonera istället.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.