Inte bara Jimmy Åkesson har svårt….

…..för att förstå statistik. KDUs Aron Modig beskriver hur den extrema fattigdomen har halverats enligt Världsbanken. Så långt allt rätt. Sedan beskriver han hur antalet -vad han kallar fria ekonomier – har ökat. Så långt allt rätt. (om man med fri ekonomi menar stater som styrs med planhushållning). Men slutsatsen om att halverad fattigdom skulle handla om planhushållningens fall – är riktigt Jimmy Åkessonsk statistiktolkning.
Fattigdomen har minskat även i planhushållsländer som Kina. Kinas råvaruländer från afrikanska och latinamerikanska länder minskar fattigdomen i dessa länder. Så är det de fria ekonomiernas förtjänst att detta sker?
Och så…. Hatpropaganda. Missbrukat ord när Aron Modig beskriver Wiehes texter som hatpropaganda. Men det ger väl lite uppmärksamhet. Eller nåt sånt.

Men nog trodde jag att svensk politik hade utvecklats bort från “skriv din första insändare efter att ha gått en grundcirkel i partiet”.
Jag hade fel.

One thought on “Inte bara Jimmy Åkesson har svårt….

  1. Man kan skriva engagerande blogginlägg om stora världshändelser, lidande, orättvisor och så vidare men det som verkligen drar publik är inlägg om söta djur…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.