Grannar

Vi har en WhatsApp grupp ihop. 200 grannar. Den är till för säkerhetsfrågor. Den ska vara till för säkerhetsfrågor. Men den handlar om allt annat.

-“Vad heter den här fågeln?” (Foto bifogas).

-“Hur får man död på små myror?”

-“Nu bränner grannen sopor igen!” (Jag erkänner – även jag har gnällt på grannens solbränning).

Det skulle kunna vara en riktigt tråkig grupp – men så finns ju Herr M. Mannen som förolämpar alla som inte når upp till hans intelligensnivå. Han mäter nivån själv. Särskilt attackerar han Fru D (som säger att attackerna beror på att hon tackat nej till hans förslag om dejt).

Sedan finns ju också Fru J som skickar vidare alla varningar hon hittat om saker och ting som borde spridas vitt och brett och för det mesta har de sakerna (faran med att ta emot gratis nyckelringar….. knark som säljs till skolbarn…. etc ) sitt ursprung i SydAfrika. Hon är en urskiljningslös katastrofvarnerska.

Men det mesta av inläggen handlar om grannarna som inte betalar administrationsavgiften på 150 kronor/månaden. Denna summa bekostar den gemensamma säkerheten med vakter vid infarterna.

Nyordningen från 1a mars om att bara de betalande som har en sticker på vindrutan  släpps in utan kontroll – de andra får visa legitimation och skriva upp sig i en bok. Detta fick en av de icke-betalande att köra hem sin bil – gå tillbaka till grinden och misshandla vakten (!). Polisanmälan förstås. Men reaktionen i WhatsApp blev märklig – full förståelse för misshandlaren. “Man förstår väl att han blev upprörd..”

Så har man tråkigt i livet – organisera en WhatsApp grupp med grannarna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.