Big Bang

Halv tre på natten smäller det. En gastank? Nej, den är både tom och intakt. Men ett helt hus försvinner och grannfastigheterna skadas. Två systrar får glassplitter över sig. De. Ena är 96 år och har varit med om det mesta, men inte detta. Ett dolt laboratorium? Ingen vet.
Jag vet bara att jag får ta en omväg till jobbet. Gatan Juan Fanning är inte framkomlig.
Det är färre bilar på gatorna. Skolorna har stängt för terminen. Det borde vara bra men det är det inte. Det minskade antal bilar gör att de urkassa chaufförerna kan köra fortare än normalt. Det är inte av godo.

I Sverige. Moderaten Forsell visar hur sverigedemokraterna inte kan finansiera sin militärbudget. I och för sig lovvärt initiativ men inte särskilt svårt. Sverigedemokraterna kan inte finansiera det mesta av sin politik, så länge som de agerar som om det helt plötsligt skulle finnas mer pengar i plånboken om man låter bli att handla av butiker som ägs av invandrare. Att bygga all sin politik på att “allt blir bättre med minskad invandring” är att leva på hoppet…..

20111220-110040.jpg

13 thoughts on “Big Bang

  1. Först måste jag säga det: Forsell är enxxxxxxxx (Hans L kommentar .. ge attans i personangrepp.)

    Med detta sagt så vill jag framhålla att vi visst finansierar våra förslag. Vår budget är uppbyggd på en besparing som löper över flera år, varför det första årets satsningar i försvaret blir ganska små (det är de 948 miljoner Forsell talar om). Ser man till anslagsutvecklingen över tid så är siffrorna högre. 2015 har vi budgeterat 5,6 miljarder mer än regeringen.

    Dessutom lider vi av att riksdagens utredningstjänst räknade fel på en av våra besparingar, vilket ledde till att vi var tvungna att justera ner våra satsningar under utskottsbehandlingen. I vår ursprungsbudget hade vi lagt 2,4 miljarder nästa år och 6,4 miljarder 2015. Hade vi haft rätt siffror från början hade vi givetvis kunnat justera för detta direkt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.