Jämförelser som knappast hedrar Israel?

Ship To Gaza. Varför just dit? Varför protestera mot Israel bara och inte mot andra stater som bryter mot internationell lag och mot mänskliga rättigheter? Så ställs frågan från de som opponerar sig mot fartygens mål. Att jämför Israel med Nordkorea, Syrien, Kuba, Libyen är väl knappast hedrande för Israel – men det är precis vad Ship To Gaza- motståndarna ägnar sig åt. Kopierandes varandras insändare…

2 thoughts on “Jämförelser som knappast hedrar Israel?

  1. Bara man kan skriva skit om Israel så kan man få vara hur löjlig som helst. Du vet mkt väl att det inte är länder man jämför utan det fullständigt absurda i att en hel värld engarerar sig i en Gazafråga samtidigt som Dafur, Nordkorea , Cuba , Syrien (där den egna polisen dödat fler än som dödats i Gaza sedan gaza blockerades) står helt utan uppmärksamhet. Nog med löjligheterna! Erkänn bara att det är absurt!

    • Du kanske inte läser tidningar och ser nyheter och därmed missar det engangemang som finns för demokratisering i arabvärlden, eller det stöd som finns för kampen för mänskliga rättigheter i många andra länder? Det är väldigt snävt tänkt att tro att bara israel är kritiserat i världen idag, förmig är det nåt av ett mantra som upprepats i åratal av israel vänner – utan att de nånsin kunnat bevisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.