Gult kort vid kramar!

Det blir en blöt jul. Det regnar och regnar och har gjort det i 3 dagar. Men det är ett ljummet regn. Och både assistenten och jag har regnrockar. Och tackar regnet för då kan jag inte tvätta fönster. Borde tvätta fönster men kan inte tvätta fönster.

Julgranen har vält två gånger redan. Jag misstänker assistenten. Eller robotdammsugaren. Men jag har inga bevis. Men nu står granen inklämd i ett hörn.

Men så var det det där med de belgiska kramarna. Man får alltså ha en kramkontakt i Belgien. En människa man får umgås med utan mask. Det kallas Knuffelcontact. (för övrigt vald till årets flamländska ny-ord)

Men så var det där med att göra mål i en fotbollsmatch. Kramas man så blir det gult kort . Oklart om det är så om en av medspelarna faktiskt är ens knuffelcontact.

I går en utfärd till stadsdelen Jette. Förty där finns hundaffären Tom&Co och djuypfrystaffären Picard. Utfärden tog en timme och i utfärden ingick ett berusat äldre par (kl 1400) som välte omkring som bulldozrar bland de djupfrysta matvarorna. Affären är en snitslad bana där man gräver sig fram bland frysdiskarna ett steg i taget respekterande avståndet till nästa diskgrävare. Är meningen. Utom för det berusade paret som virrar fram och tillbaka under livliga utrop om frysta potatisar. Det blir en spännande dans i butiken där jag gör mitt bästa för att undvika paret.

I övrigt är Jette en platt stadsdel.

Julplaneringen om en ny park/dag med assistenten har regnat bort. Det är för lerigt. För blött. Men det är 2 1/2 veckas ledighet kvar. Vi hinner.

Istället blir det regn-tv. Netflix serien ”The Ripper” var ju en avrättning av en fördomsfylld poliskår som dömde ut offren som skyldiga (om de misstänktes vara prostituerade) eller oskyldiga (om de inte var prostituerade). En utbildningsserie för polisutbildningar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.