Är man singel så får man hångla med två men inte samtidigt ….

Min knuffelcontact .

Eller ja – det heter ju knuffelcontact – som betyder kram-kontakt. Men när den engelska belgiska sajten skriver det så översätts det till cuddle-contact. Och det blir för mig mer än kramande.

De som är sammanboende får bara knuffla med en annan. Jag får två. Generöst. Men inte samtidigt. Jag får handla mat, blommor, medicin och byggmaterial . Alla andra butiker är stängda. Likaså restauranger och barer och caféer. Utegångsförbud mellan 2200-0600. Påmaskning utomhus.

Men äntligen – antalet smittade börjar gå ner. Eller? Antalet avlidna är högt. 165 i snitt/dag. 1700 smittade/100 000 invånare. Skyhögt. Men går verkligen antalet smittade ner? Det är bara de med symptom som får testas nuförtiden. Så det går runt en hel del utan symptom men med smitta ovetandes. Min app Coronalert visar inga träffar.

Det är en märklig värld. En avståndstagande värld. En värld som så förblir i flera månader till. Tror jag. Lättar du på restriktioner så blippar siffrorna upp igen.

USA. För 4 år sedan somnade jag i en hotellsäng i Dar es Salaam med nån sorts tillförsikt. Vaknade upp vid 3 -tiden på natten utan att kunna somna om. Följde med allt minskande hopp hur de röda siffrorna steg. Satte mig vid frukostbordet och bara tittade rakt fram utan aptit.

Nu vaknar jag också upp vid 3-tiden på natten men med tillförsikt. Fina siffror. Nån sorts anständighet får råda t o m i USA. God frukostaptit.

Ler lite nöjt – och skadeglatt – åt de som rusade åstad.

  1. Janez Jansa som gratulerade Trump för 3 dagar sedan. Slovenien skäms.
  2. Mattias Karlsson som med sina bruna vänner nominerade Trump till Nobels Fredspris. De bruna skäms nog inte trots Trumps demokratisabotageförsök.
  3. Benjamin Dousa som lite ejakulationprecox-mässigt tyckte opinionsmätningscheferna borde gömma sig.

Som siffrorna ser ut just nu så har Biden totalt 50,5% och Trump 47,7% – det är snävare än opinionssiffrorna innan som gav Biden en ledning med 6-7% men ändå inte helt galet.

Man ska inte ropa hej innan man hamnat över bäckenet.

4. Och så valobservatören Björn Söder. Det är bara att hoppas att OSSE ser hans tweets.

Men jag börjar längta efter andra nyheter än Covid-19 och Trump. Men är väldigt nöjd med att det kommer att bo 2 schäfrar i Vita Huset.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.