Amaz som i Amazonas

Det ska öppna ett Hiltonhotell i Lima. På bottenvåningen har getts plats för 4 restauranger. Den första är en till i Gaston Acurias restaurangexperiment. En peruansk-italiensk sak som heter Bachiche. Full. Alltid full. Sedan en japansk. Sedan en krog som inte har fått upp namnskylten än. På borden syns Cola light flaskor. Avstår. Den sista i raden är krogen Amaz där kocken Schiffiano – eller heter han Schaffiano? – har tagit steget från det småamazoniska på Malabar till något hel amazoniskt. Eller jo, han har ju pliktskyldigt tagit med tiradito, ceviche och lomo saltado på menyn. Annars kommer inte peruanerna.
Men resten är djungel. Bar. Drinkar med lulo, tumbue och andra djungelfrukter. Mat. Inbäddat i blad. Inkokt i blad.
En nyhet i Limas restaurangvärld. En bra nyhet. Men en krog som inte kommer att få Limaborna att himla med ögonen av lycka. Det behövs en rejäl ris-bönklimp på tallriken eller en pyramid ris och en slev pommes frites till köttet för att ögonen ska glimra. Det finns det inte på Amaz.

20120919-161814.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.