Under tiden i Peru

-“Detta är nationalsporten i Peru – att klaga” svarar en twittrare när jag undrar över detta ständiga klagande här. Presidenthustru flyger i presidentplanet ledandes en delegation med ministrar och tjänstemän för ett utbyte i Brasilien om bekämpning av barnfattigdom, om kamp mot undernäring, om barns rättigheter.
Fel!
Utropar media och opposition. Hon borde inte ha flugit i presidentplanet! Nu hade i och för sig ministrarna och tjänstemännen redan fått tillstånd att använda sig av planer, men presidenthustrun var inte med listan.
Detaljer….
Det finns alltid en detalj att haka upp sig på för att kunna klaga på ett formellt misstag. Och det gör man. Media och opposition.
Det måste ha kommit som en kalldusch för dem att presidenthustrun har 62% i gillande i senaste opinionsmätningen.

Men den som klagar mest i Peru är presidentens far – Isaac Humala. Inte på oppositionen, inte på media – utan på sonen och sonhustrun. “Hon är berusad av makt och pengar”. Med en sån far behöver man inga fiender. En sur far som tycker att det är fel son som är president. Den “riktige presidenten” sitter i fängelse. 25 år. För en ockupation av en polisstation med dödade poliser som resultat.

20120827-110801.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.