Bra med granskning utifran

Sverige bast pa integration. Eller i alla fall pa att ha forutsattningar i var lagstiftning for att integration ska fungera optimalt.
Debatten i Sverige skulle tjana pa mer granskning utifran. Den “urkassa svenska skolan” skulle tjana pa mer jamforelser och granskningar fran utsidan. Mario Vargas Lllosa ar forvisso ingen utvarderare av svenska skolan men det han beskriver efter sitt besok pa Rinkebyskolan ar vart att begrunda. Hur kan det som beskrivs av andra som en skola dar svenskar inte far plats – beskrivas av honom som en dromskola?
Jag tror att man hittar det man letar efter.
Jag har i svenska skolor hittat fantastiska, initiativrika ungdomar som arrangerat studiedagar, bjudit in forelasare, forberett ett antal knivskarpa fragor. Jag ar saker pa att en Sverigedemokrat inte skulle hitta de eleverna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.