För 12 1/2 år sedan vaknade jag och stirrade på en fågelstjärtslampa

Tack Facebook!

36D332A0-FC00-4257-8D28-3403B234709A

Flyttlasset hade gått. Hyrde in mig de två sista nätterna på en B&B där jag kunde stirra på fågelstjärtslampan. Det var ett bra ställe. Schaerbeek. Norra Bryssel.

Nu ska jag tillbaka. Bryssel. 1 1/2 år sist. Nu minst 2 år.  Det har varit Etiopien, Södra Sudan, Peru och Kenya sedan dess.  1 år. 2 år. 5 år och 5 år på respektive ställe. Det blir längre tid på varje plats. Fortsätter jag såhär så blir jag kvar i Bryssel till pensionsdagar.

I går blev det offentligt att jag skulle kliva på den nya tjänsten i Bryssel. Ut med det på Facebook för att stilla alla nyfikna. Det tog inte lång tid innan förslaget kom. -“Hyr min lägenhet!” Och jo. Det är ju en lägenhet som jag tänkt mycket på genom åren. Jag har varit där 2 gånger – andra gången var det platsen för min avskedsfest när jag lämnade Bryssel i maj 2006. Köket! Köket!! 5 meter lång arbetsbänk med barhäng. Ytorna i vardagsrummet. En gammal textilfabrik som är omgjord till 6 lägenheter. Denna är högst upp med en takterass som är 45 m2. 

Hade inte Facebook funnits hade jag inte vetat att ägaren letar hyresgäst. Jag ska se lägenheten på fredag men jag har redan bestämt mig. 

Googlar på gatan. Jaha. Nära Red light district. Nära norra stationen. Järnvägsstationer brukar samla synd och brott. Googlemap på huset. En kvinna är fångad framför huset. Hon är för lättklädd. 

Men 6 trappor upp lär det inte spankuleras utanför fönstret.

Facebookgudarna var goda.

Jag hade immo.vlan.be knarkat i veckor. Suckat. Städa innan ni tar foton för annonsen! 

https://immo.vlan.be/en/Detail/Flat/for-rent/1040/Etterbeek/(RWB80538)?r=s_8cdf833be9eac2bbe4f94175db81c247726fce10#lg=1&slide=2

Sida efter sida med flyttlådor, ihopknölade handdukar och så….. nåt bra men sedan kommer det “pets are not allowed” eller “small pets only” Och så liten är ju inte en 45 kilos schäfer. 

Och så det där med parkettgolv framför tvättmaskinen. Jag tvivlar på att det är bra. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.