Ett nytt företag att hata

Det var alltid DHL Chile. Det där företaget som lät Armans blodprov ligga i ett kylskåp i 2 månader innan de fick för sig att skicka det till laboratoriet som skulle ge Arman rätten att emigrera visandes sig vara rabiesfri.

Jag trodde de skulle bli företagshatobjekt för alltid. Jag hade fel. Jag hittade ett nytt företag. Flyttfirman AGS Coussaert i Belgien.

Det är inte när företag gör fel som irriterar mig. Det är när de inte gör någonting alls – inte lyfter upp luren – inte svarar på e-mailen. Det är inte misstagen, det är otagen.

Min container från Kenya kom fram – efter en liten omväg via Sri Lanka. 19 dagars försening men det är ju ok. Man vet ju hur mycket uppförsbacke det är på haven från det södra halvklotet.

Uppackningen var mycket stånka och stön. Stadiga herrar som kallade mig “mister”. Inte särskilt snabba, Men rundhyllta. När den stora träsoffan från kenyanska kusten skulle upp på takterassen så stånkades det extra mycket. När terassdörren var för smal för soffan så muttrades det. (Nu hade de burit upp soffan 6 trappor…. för den rymdes ju inte i hissen) Men uppfinningsrika trots de korta armarna. Upp med soffan över terassväggen som är sådär 2 meter. Och där var den. På plats. Under Bryssels himmel.

Men detta kan man inte hata ett företag för. Det var ju lite gemytligt.

Nej – problemet handlade om en återbetalning. Flyttar du in i Belgien utan att vara registrerad så kräver tullverket 35% införselskatt av värdet på ägodelarna. Detta är ju ohemult mycket pengar men lugnet kommer sade flyttfirman – när min registrering är färdig så återbetalas pengarna förutom 130 euro i administrationsavgift.

Gott så. Tänkte jag.

6 mars blev jag registrerad. Skickade registreringsbeviset till flyttfirman. som lovade utbetalning. Lovade. Lovade. Sedan tystnade de. Det visade sig att handläggaren hade slutat och lämnat det mesta i en oreda. Näste handläggare började rensa. Och lovade. Lovade. Inget hände. Jag kontaktade platschefen. Som lovade. Detta är en prioritet! Lovade han. Inget hände. Tullverket hade 1a april ordnat återbetalning. Till flyttfirman.

Som fortsatte lova. “Nästa vecka”. Som blev “nästa vecka“. Som blev inget.

Så … dags för social media. Twitter till AGS international i Frankrike som bad mig kontakta “MrGoodMove” som är deras klagomur. Nu var detta ingen Mr utan en Ms. En Paola. Som lovade men som gick på skrönan från AGS i Belgien om att de väntade på utbetalning från Tullverket (som hade kommit 4 veckor tidigare) Men Paola mitt i sina ursäkter och “jagförstårdigande” var effektiv.

Pengarna kom igår. 1 månad efter att flyttfirman fick pengarna från Tullverket. 2 månader efter att jag hade skickat dem alla dokument.

En ny firma att hata. Det får räcka med 2.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.