Nu snurrar det till rejält

Borgmästarinnan Susana Villaran har efter ett års arbete en låg popularitet. Endast 18% är nöjda med hennes arbete. Detta trots att hon bevisligen uträttat mer än den förre borgmästaren under dennes första mandatår. Han byggde minsann saker, säger folk. Eller jo, han startade byggen och invigde dem med byggarbetarhjälm på huvudet. Stora byggkontrakt gavs till International organisation of migration (!) och UNOPS (!!)- organisationer som utför byggen i stater där byggkapacitet saknas. Men så är inte fallet i Peru. Men – IOM och UNOPS kan inte utsättas för kontroll av riksrevisionen…..
Förre borgmästaren Luis Castaneda lyckades också med att ha medarbetare som betalade ut över 13 miljoner dollar till ett påhittat företag – Comunicore. I brottsutredningen har nu Castaneda dragits in av åklagaren, trots sina vilda protester. Han har rent samvete säger han.
(det säger i och for sig de allra flesta brottsmisstänkta..)
Hans gode vän, Marco Tullio Gutierrez, har nu dragit igång en kampanj för att borgmästarinnan ska avsättas. För det krävs en folkomröstning med minst 50% av de röstberättigade röstandes för avsättning – denna folkomröstning kan ske först om Gutierrez får ihop minst 400000 underskrifter. Det lovas kakor för dem som skriver på.
Castaneda säger sig inte ha något med denna kampanj att göra. Idag avslöjas det dock att advokaten Gutierrez under Castanedas mandat hade 4 kontrakt med borgmästeriet givandes råd för ca 200 000 SEK.

Jag saknar verkligen den undersökande journalistiken i Peru. Det är bloggare som tar fram dessa uppgifter. Media ställer inte de rätta frågorna. De refererar till betalningarna som Gutierrez fått men ingen kastar sig över detta och letar fram upphandlingen. Bordet är dukat men media står bara och stirrar…

Under tiden har valpen ökat sin vikt med 50% på knappa tre veckor, samt bitit sönder sitt koppel, samt förstört samtlig julgransdekoration som hänger lägre än 75 centimeter från marken,

20120105-152120.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.